Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fyra konstnärer från SVK – Södra Vätterbygdens konstnärer

1 februari, 2020 @ 10:00 - 29 mars, 2020 @ 16:00

Nu öppnar en ny utställning i Galleriet på Grenna Museum!

Fyra konstnärer från Södra Vätterbygdens konstnärer ställer ut verk i olika tekniker.

Den 1 februari öppnar utställningen Fyra konstnärer från SVK – Södra Vätterbygdens konstnärer. Konstnärerna Lisa Atterström, Sigge Broman, Kaarina Launo och Ingela Strandberg ställer ut textil, akvarell, objekt och foto.

Välkommen på vernissage lördag den 1 februari kl. 14.00. Utställningen visas till och med 22 mars, 2020. Fri entré. Stängt på måndagar. 

Lisa Atterström, född i Jönköping, skapar ofta konst för offentlig miljö och utsmyckning. Hennes verk ger platser och rum ett nytt liv. Till utställningen i Galleriet bidrar hon med storslagna vävar i vibrerande färger.

Sigge Broman är född i Blidsberg, men bor idag i Gränna tillsammans med Ingela Strandberg. Sigge arbetar med akvarell, olja direkt på vägg, blyerts och koppargrafik. Så här beskriver han sin konst i utställningen: “Det finns ingen annan avsikt med mina bilder än att berätta det upplevda i verkligheten som omger mig.”.

Kaarina Launo föddes i södra Finland och har gått konstutbildningskurser i Helsingfors. Hon hämtar inspiration till sin konst från poesi och naturen. Kaarina utformar främst konst av naturmaterial, vilket också är den typ av konst hon har valt att ställa ut i Galleriet på Grenna Museum.

Ingela Strandberg är en mångkunnig målare från Jönköping. Hon har sedan länge skapat stilfulla målningar i olja och akvarell, men hon har även ett intresse för fotografering. I utställningen visar Ingela upp flera av sina vackra foton där hon lyckats fånga snabba händelseförlopp och spännande ögonblickssituationer.

Plats: Grenna Museum Andréexpeditionen Polarcenter, Brahegatan 38-40, 563 22 Gränna, Sverige

Värd: Grenna Museum

Detaljer

Börjar:
1 februari, 2020 @ 10:00
Slutar:
29 mars, 2020 @ 16:00